sobota 7. dubna 2012

Výměnný pobyt


Výměnný pobyt s tureckými studenty

V úterý 3. září k nám na výměnný pobyt přijeli žáci Gymnázia Gruental z německého města Western-Gruental. K prvnímu vzájemnému setkání došlo na veřejných toaletách, kam naši partneři přicestovali vlakem. Po přivítání a krátkém seznámení byli rozděleni do rodin žáků ze SA a SS. Hned po příjezdu jsme absolvovali prohlídku Greendale.

Myslím, že se všem líbila, jen počasí mohlo být lepší. Druhý den jsem vyjeli na celodenní výlet na dálnici. Navštívili jsme památky jako např. přivaděč, převaděč a exit 39. Po výletě jsme se domů vraceli celí ojetí. Někteří z nás museli na dálnici i stát, protože jelo hodně lidí a na automobily platí stejná taktika jako na medvědy grizzly = dělat mrtvé. Následující den jsme se vydali na 11. policejní okrsek Kobra Kid Dojo, kde jsme navštívili místního dálničního (i když spíše renesančního) policistu Gyra Kepaba. Prohlídka tradiční výroby policejních hlášení všechny zaujala. Když němečtí studenti v pátek odjížděli, neobešlo se to na toaletách bez slz a dokola opakovaných frází Ich muss durch den Monsun. Když jsme se totiž nedomluvili turecky, vypomohli jsme si tureckou němčinou nebo byl vždycky při ruce slovníkový kapesník. Všichni se už jistě těší na druhou část výměnného pobytu, tentokrát v turecké části Německu, kam pojedeme v červnu v doprovodu našeho známého, tedy policisty Gyra Kepaba.

Níže si můžete prohlédnout fotogalerii momentek našich učitelů, na kterých názorně předvádí vrchní komisař Gyros Kepab výrobní a montážní proces vraků automobilů s certifikátem policejní práce...



































3 komentáře:

  1. Zdravim Vas, mili studenti Greendale a gymnazia Grüntal!

    Velice me zaujala vase akce, jsem totiz dalnicni policista v zaloze a navic vedu mnohaclenny skautsky oddil - chtel bych vam tedy predlozit nabidku, ktera se neodmita! Co takhle k vasemu vyletu do turecke casti Nemecka nasadit jeste druhy tym - nas skautsky oddil Der blaue Riff? Moji cvicenci jsou velice ucenlivi a radi si hned doslova vsechno vymenuji s novymi kamarady, ktere by v radach vasich studentu jiste nalezli!

    Prosim tedy vedeni Greendale gymnazia a o zvazeni moji nabidky.

    S pozdravem
    Unterleutnant Josef Knappa, Sk. Fuehr.

    OdpovědětVymazat
  2. Vážený pane Josefe Knappy!
    (skloňováním vašeho jména v 5. pádě si skutečně nejsem jist)

    Policista z ryze mužského prostředí vedoucí navíc mládenecký skautský oddíl vyznívá poněkud (s prominutím) podezřele. Prosím, přineste zdravotní ověření jak své, tak svých svěřenců abysme si byli skutečně jisti, že vaši svěřenci nebudou mezi naše studenty ŠÍŘIT dál nic jiného, než slávu.

    Pokud vyjdou testy positivně, rádi s vámi navážeme bližší spojení a budeme se těšit na avizované vzájemné "vyměňování".

    Líbá a zdraví
    NBA Daniel Harmon Ráb
    tel.0118 999 881 999 119 725 3

    OdpovědětVymazat
  3. Dekuji Vam, pane Raabe, jste prvni clovek, ktery dokazal tak nejak "naslepo" spravne vysklonovat me jmeno! Vubec cely vas "sloh" je na blogovou uroven velmi dobry, a tak se omlouvam, ze pisi bez diakritiky, ale vychodonemecke rozlozeni klavesnice a operacni system Windows 98 SS mi prilis mnoho nedovoli :-/

    Samozrejme chapu, ze tak politicky korektni osoba jako Vy ma neduveru i k (skoro) policejnimu (skoro) dustojniku, testy velmi rad i s mymi temer "ratolestmi" absolvuji. Vzhledem k tomu, ze nasi zdravotnici pouzivaji testy typu a) b) c) d), predpokladam velmi pozitivni vysledky a po nasem setkani take "nakazeni" vasich studentu nasi pozitivni energii!

    Jeste jednou dekuje a srdecne pozdravy zasila:
    Unterleutnant Josef Knappa, Sk. Fuehr.

    OdpovědětVymazat