sobota 30. června 2012

Mobilní spravedlnost

Pro nejpilnější studenty GG rozhodně prázdniny 29. 6. nezačaly...

Vzhledem k tomu, že prázdniny jsou obdobím velmi hustého provozu na silnicích, rozhodlo se vedení gymnázia Greendale k neobvyklému kroku. Ihned po předání vysvědčení byl vyhlášen projekt pod záštitou Ing. Marka Wingra a celého oddělení automotoristiky - "Motoristicky vzdělaní proti průměrnosti" - o co jde? Dobrovolníci z řad studentů pomáhají silniční a dálniční policii v boji s neukázněnými řidiči, odpadky, pohozenými elektrospotřebiči apod.

Do projektu se hned v 9:00 přihlásili 2 dobrovolníci - mnohaletý student závěrečného ročníku Ota Barnth Najt se svým spolužákem DeVónem Meillsem. Ředitel(ka) gymnázia jim ihned přidělil(a) služební náklaďáček číslo 11 a studenti vyrazili do ulic. Neukáznění řidiči je ovšem nebrali vážně a dokonce na ně útočili bombami, a tak byl náklaďáček hned první den téměř sešrotován.

Ota Najt ovšem ihned kontaktoval Zemského velitele silnic a dálnic, který nechal za peníze Nadace pro bezpečný silniční provoz služební náklaďáček celý opravit a navíc i vylepšit speciální ochrannou mříží, která zabezpečuje posádku vozidla při čelním střetu s nepřátelským řidičem. Airbagy netřeba. K tomu všemu byl namontován místo majáku zbrusu nový klakson, na který musí obsluha vozidla neustále troubit. Aby studentská hlídka vyvolávala  náležitý respekt, byl připojen obrovský přívěs, který celý drží na jednom šroubu, jenž je ochráněn speciálním třísložkovým lakem, kdy při namíchání pouhých dvou složek již lak poskytuje 100% ochranu.

Doufejme, že Ota, DeVón a jejich obrovský kamarád budou bezpečnosti na silnicích přes léto velmi nápomocni.

Ota Najt se chystá opravit poškozenou televizi u krajnice

























Ota a DeVón po zákeřném útoku bombami, právě volají Zemského Velitele






















Opravený a vylepšený, čerstvě nalakovaný služební vůz hned v tvrdé akci




























Bezpečnostně uvědomělí studenti odvážně najíždějí proti pirátům silnic




























Ota Barnth Najt zachycen během krátké chvíle svého volna

1 komentář:

  1. Naše ulice, silnice a dálnice jsou hrdé na to, že po nich nenašlapou holky, ale takovíto šikovní kluci v akci :-{D Hlavně nebylo dál NIC!!

    Líbá a zdraví
    NBA Daniel Harmon Ráb
    tel.0118 999 881 999 119 725 3

    OdpovědětVymazat